Denne kvindegruppe er udviklet til dig, der som ekstramor i en sammenbragt familie ønsker at finde ro, styrke og støtte i en rolle, der ofte er kompleks og fyldt med både udfordringer og særlige glæder.
Her er der plads til, at vi kan sætte lys på følelserne, skabe mere forståelse for tankerne og slippe bekymringerne, samtidig med at vi navigerer i det særlige landskab, der er en sammenbragt familie.
Jeg er samarbejdspartner med specialist i sammenbragte familier, Janne Førgaard og siden jeg startede mit arbejde med sammenbragte familier, har jeg haft fornøjelsen af at hjælpe kvinder med at finde tryghed og styrke i rollen som ekstramor.
Der er mange fordele ved en sammenbragt familie og i denne gruppe, skal vi sætte fokus på især de 10 vigtigste og hjælpe hinanden til at få øje på flere. Som Janne Førgaard beskriver, så er én af de fordele er, at: “du som ekstramor løbende bliver trænet i at sige fra og til. At leve i en sammenbragt familie er nogenlunde som at tage en Ph.d. i personlig grænsesætning, fordi du hele tiden er nødt til at forholde dig til dig selv og dine grænser.”
I denne kvindegruppe kommer vi ikke til at have fokus på at tale om de biologiske mødre, eller at bruge unødvendig energi på alt det, som vi måske kan tænke, at vores mænd gør forkert. Nej, – sammen sætter vi rammen for den konstruktive samtale og med fokus på, at I, som ekstramødre, hver gang får fornyede tanker og redskaber med hjem.
Gruppens forløb starter hver gang med cirka en halv times oplæg, hvor Therese introducerer dagens tema. Herefter er der tid til åben sparring og støtte, hvor I kan dele udfordringer, tanker og løsninger med hinanden.
Nogle af de emner, vi dykker ned i, er:
Hvor foregår møderne?
Møderne foregår i mine lokaler i Svendborg.
Hvornår?
Vi mødes tirsdage kl. 19.00-21:00, og gruppen kører som et forløb på 10 gange.
Deltagerantal
Gruppen består af maks. 8 kvinder, så der er god plads til alle.
Hvis du er nydiagnosticeret med fx. ADHD, autisme eller har en borderline eller PTSD diagnose anbefaler jeg ikke, at du deltager i dette gruppeforløb, da der hverken er tale om et mestrings- eller terapiforløb men rådgivningsforløb. Min erfaring siger mig, at et gruppeforløb af denne art, for dig der er nydiagnosticeret med én eller flere af ovenstående, vil være overvældende, da vort tema handler om andet end det, du måske mest har brug for at tale om. Denne anbefaling handler ikke om diskrimination eller udelukkelse, men om at skabe et tydeligt defineret rum for ekstramødre.